Irta Web Pública > Català > Recerca i Tecnologia > Noticies > L’IRTA organitza la 21a edició de l’Exposició de varietats de préssec i nectarina

 L’IRTA organitza la 21a edició de l’Exposició de varietats de préssec i nectarina 

  27/07/2017 

Descripció

 

 

Dijous 27 de juliol l’IRTA organitza la XXI Exposició de varietats de préssec i nectarina a Gimenells (Lleida), una jornada de referència i punt de trobada per a tècnics, productors, viveristes, empreses de subministraments, etc.

El préssec segueix sent l’espècie fruitera més important a Catalunya, en particular a la zona de Lleida. Aquest és el resultat d’una especialització creixent tant en l’estructura de producció com en postcollita i demostra la competitivitat i la capacitat d’innovació del sector, que en bona part es deu a la innovació varietal. Tant és així, que actualment Espanya és el país amb el major nombre de programes de millora genètica d’Europa. No obstant això, encara són moltes les noves varietats procedents d’altres països o zones d’Espanya, i, per tant, segueix sent molt important la selecció rigorosa d’aquest nou material vegetal per tal d’oferir al sector productor la informació contrastada del seu comportament i quines són les varietats de més interès i més ben adaptades.

Aquest any, també parlarem de la potencialitat de les noves tecnologies, i particularment de la teledetecció com a eina per prendre decisions de reg tenint en compte les diferents necessitats hídriques dins d’una plantació. Actualment ja existeixen tècniques de teledetecció tèrmica capaces de detectar l’estat hídric dels cultius, les quals, combinades amb models de simulació de cultius, permeten programar el reg de forma diferencial i eficient.

Les presentacions tècniques seran en català de 8:45h a 11h del matí i es repetiran en castellà des de les 11:15h fins a les 13:30h del migdia.

La jornada és gratuïta però és necessari inscriure’s prèviament, abans del 25 de juliol, a través del formulari d’inscripció.

Documents associats amb la notícia