Irta Web Pública > Català > Recerca i Tecnologia > Noticies > Jornada sobre l’impacte de l’ús de l’aigua en agricultura

 Jornada sobre l’impacte de l’ús de l’aigua en agricultura 

  03/07/2017 

Descripció

 

 

Dilluns 3 de juliol se celebra a Barcelona la jornada tècnica “Impacte de l’ús de l’aigua en agricultura”, organitzada pel Departament d’Agricultura, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i LabFerrer, i amb la col·laboració de l’IRTA, entre d’altres.

La gestió de l’aigua en agricultura és una de les prioritats d’innovació dins la regió mediterrània. Sovint, les propostes de millora es focalitzen únicament en l’ús de noves tecnologies, mentre que es parla molt menys del seu impacte real, en termes productius, econòmics, socials (sobirania alimentària i treball) i ambientals. L’altre aspecte és com integrar les recomanacions de maneig dins la presa de decisions d’una explotació agrícola tot avaluant el seu impacte.

En la present jornada es farà una introducció al concepte i mètodes de comptabilitat de l’aigua i impacte de l’ús de l’aigua en agricultura i de com es pot millorar la seva gestió en casos reals. La jornada està adreçada a tècnics relacionats amb l’agricultura de regadiu, impacte ambiental i ús de l’aigua en agricultura, tant a nivell de parcel·la com de conca hidrogràfica.

 

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de:

Documents associats amb la notícia