Irta Web Pública > Català > Recerca i Tecnologia > Noticies > Investigadors de l’IRTA analitzen la influència de les noves tecnologies en l’economia col·laborativa

 Investigadors de l’IRTA analitzen la influència de les noves tecnologies en l’economia col·laborativa 

  10/01/2018 

Descripció

 

 
 

El capítol està inclòs en un llibre que explora les oportunitats de negoci d’aquest fenomen en augment

Els investigadors Francesc Prenafeta i Andreas Kamiliaris participen al llibre “The Rise of the Sharing Economy. Exploring the Challenges and Opportunities of Collaborative Consumption”, que explica el fenomen de l’economia col·laborativa i quin és l’efecte que està tenint i que pot tenir sobre els models de negoci de futur.

Els investigadores de l’IRTA són coautors del capítol titulat “Mapping the collaborative economy landscape and its relationship with information and communication technologies”. En aquest capítol s’exposa l’augment les xarxes per a compartir informació, béns o serveis entre iguals des de la perspectiva de la tecnologia.  Els autors fan un anàlisi de més de 150  iniciatives ja existents de tot el món relacionades amb l’economia col·laborativa en diversos sectors pel que fa a la utilització de les noves tecnologies com mòbils intel·ligents, xarxes socials, apps o plataformes web, entre altres.

L’anàlisi es fonamenta en una recerca bibliogràfica i en els resultats d’una enquesta que es va distribuir entre els desenvolupadors d’aquestes iniciatives. En base a això, es para especial atenció als factors crítics que poden limitar o millorar el desenvolupament de l’economia col·laborativa i es fa una projecció de l’impacte futur.

Documents associats amb la notícia