Irta Web Pública > Català > Recerca i Tecnologia > Noticies > VI Jornada d’Aspa dedicada la poda de l’ametller

 VI Jornada d’Aspa dedicada la poda de l’ametller 

  24/02/2017 

Descripció

 

 

Divendres 24 de febrer Aspa acull la “VI Jornada d’Aspa”, organitzada pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’IRTA, l’ajuntament d’Aspa i la Cooperativa del Camp d’Aspa.

Els usos industrials de l’ametlla són molt diversos i cadascun requereix unes característiques de l’ametlla determinades. Però cal pensar que si el producte és molt particular pot ser que no totes les varietats d’ametlla es valorin per igual. El programa de recerca del IRTA en ametller inclou l’estudi del nivell d’adaptació de les varietats a cada procés industrial.

Les plantacions actuals d’ametller en regadiu de floració tardana, cada cop més intensives i en terrenys més fèrtils requereixen criteris diferents d'esporga de formació i producció, que les varietats de floració primerenca. Cal conèixer el port de l'arbre, hàbits vegetatius de les noves varietats, per tal de poder-les conduir el millor possible amb el mínim d'esforç.

Per tot això, i per tercer any consecutiu a Aspa farem una demostració pràctica d'esporga amb ametllers de diferents varietats i edats, per tal de poder aclarir i resoldre dubtes en el tema d'esporga.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament abans del 20 de febrer a través de l’Escola Agrària d’Alfarràs (Tel.: 973 76 01 00 – A/e: jaume.castells@gencat.cat).

Documents associats amb la notícia