Irta Web Pública > Català > Recerca i Tecnologia > Noticies > L’IRTA avalua la seva plataforma web per automatitzar la planificació de les campanyes de reg

 L’IRTA avalua la seva plataforma web per automatitzar la planificació de les campanyes de reg 

  05/01/2017 

Descripció

 

 

 

El sistema IRRIX s’està provant a 16 sectors de reg de diverses zones d’Espanya

Cada dia es recullen dades a través de sensors i el sistema ajusta les necessitats de reg de forma autònoma

La plataforma web IRRIX de supervisió i control automatitzat del reg desenvolupada per l’IRTA, s’està aplicant des de la passada campanya de reg de 2016 a diverses parcel·les de Lleida, Badajoz i Almeria dins d’un projecte finançat per l’Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA).

Es tracta d’una plataforma pionera que crea prediccions de les necessitats de reg i executa les decisions de forma autònoma. El sistema funciona a partir de recollir dades a través de diversos sensors instal·lats al camp que es creuen amb dades meteorològiques de referència i els recursos hídrics de que disposa la parcel·la. Amb aquesta informació, la plataforma planifica la campanya de reg de manera eficient i ajustada a cada cas, sense requerir pràcticament cap dedicació per part d’operaris. Cada dia el sistema s’ajusta automàticament segons les indicacions dels sensors, dins dels marges que li permet la planificació establerta a l’inci de la campanya.

El projecte INIA està avaluant la versió més recent d’IRRIX a partir del control des del núvol de 16 sectors de reg en cultius d’olivera, ametller, pomera, prunera i tomàquet en hivernacle. El projecte s’està realitzant en col·laboració amb el Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura (CICYTEX), la Estació Experimental de Cajamar “Las Palmerillas” i l’empresa Lab-Ferrer.

Paral·lelament l’IRTA està treballant en altres projectes on s’estudiarà l’aplicació d’aquest model de plataforma a escala comercial i la seva connectivitat amb hardware i software de diversos proveïdors.

 

Documents associats amb la notícia