FRUCTICULTURA
 
 

FRUCTICULTURA

Els objectius del programa Fructicultura són:

  • La renovació i millora constant de l'estructura productiva, treballant el material vegetal, des de la selecció i/o avaluació, fins a la millora genètica, aportant noves varietats, adaptades a les diferents condicions agro - climàtiques i als diferents mercats.
  • L’ús eficient dels inputs de producció.
  • La reducció dels costos de producció i millora de la productivitat.
  • El desenvolupament de models que contemplin els sistemes integrats de producció, conservació i distribució atenent la conservació dels recursos naturals i el respecte al medi ambient.
  • L’obtenció d’una qualitat excel·lent en els productes fructícoles (característiques comercials, atributs organolèptics i propietats nutritives).



Casos d'Èxit

Veure més

  • Transferència Tecnològica en fruita

    L'Ignasi Iglesias, responsable del programa d'avaluació varietal a l'IRTA ens comenta la tasca d'avaluació varietal en fruiters de pinyol que es realitza a l'IRTA i la posterior transferència al sector productor sobre les diferents característiques i adaptació de les noves varietats avaluadas cada any a les finques experimentals de l'IRTA.

  • Unitat Mixta Codorniu IRTA

    L'Unitat mixta Raimat-Codorniu-IRTA és un clar exemple d'estreta col·laboració amb empreses

  • Programa de millora d'ametllers

    Mercè Rovira, investigadora a Mas de Bover del Programa d'Olivicultura, elaiotècnia i fruita seca ens explica els principals trets de la millora d'ametllers que l'IRTA porta a terme des de fa més de 30 anys i que ha donat com a resultats les noves varietats de floració tardana per al conreu intensiu d'aquesta espècie.

Empreses Col·laboradores Veure més